top of page

Çocuklar için Kodlama eÄŸitimi

Çocuklara yönelik Bilgisayar programlarını kodlama eÄŸitimleri verilmektedir. Çocuklarınız oynarken öÄŸrenmenin keyfini çıkarsın

8 yaÅŸ ve sonrası çocuklara oyun temelli eÄŸlenceli bir ÅŸekilde bilgisayar programlarını kodlamasını öÄŸretiyoruz. EÄŸitimlerimize katılan çocuklar, algoritmik düÅŸünce algılarını oluÅŸtururken, bilgisayarları yönlendirecek programları nasıl hazırlayacaklarını ve geliÅŸtireceklerini eÄŸlenerek öÄŸreniyorlar. 

 

Ä°çinde mikro iÅŸlemci bulunan tüm elektronik cihazlar aslında bir bilgisayardır. Bilgisayar olan her ÅŸey de programlarla çalışabilir. Bilgisayarlar asla kendi baÅŸlarına çalışamazlar, birilerin onlara neyi, nasıl yapacağını önceden programları kodlayarak öÄŸretmesi gerekmektedir. Bu nedenle robotik uygulamalar ve kodlama eÄŸitimleri birbiriyle iliÅŸkilidir. 

 

Robotik EÄŸitim Akademisinde çocuklar problem çözme, eleÅŸtirel ve sorgulayıcı düÅŸünme, iletiÅŸim becerileri, grupla takım olarak çalışma,  kendi ürününü tasarlama ve üretme gibi 21. yüzyıl becerileri ile desteklenen Kodlama   eÄŸitimlerini alırlar.

​

Robotik EÄŸitim Akademisinde verilen tüm eÄŸitimler öÄŸrendiklerini destekleyecek pedagojik oyunlar ve bilgisayarsız aktivitelerle de desteklenmektedir.

ATÖLYE ZAMANLARI

​

Ä°STANBUL - AVRUPA YAKASINDA

Ä°KÄ° AYRI  ADRESTE EĞİTÄ°M Ä°MKANI

​

MERTER adresinde:

​

Cumartesi günleri     -  Pazar günleri

10.00 - 11.30               10.00 - 11.30   8+ yaÅŸ grubu

12.00 - 13.30               12.00 - 13.30   5-7 yaÅŸ grubu

14.30 - 16.00               14.30 - 16.00   8+ yaÅŸ grubu

16.30 - 18.00               16.30 - 18.00   5-7 yaÅŸ grubu

​

                        

BEYLÄ°KDÜZÜ adresinde:

Cumartesi günleri     -  Pazar günleri

​

17.00 - 18.30               17.00 - 18.30  5-7 yaÅŸ grubu

19.00 - 20.30               19.00 - 20.30  8+ yaÅŸ grubu

Okuma, yazma, problem çözme gibi eÄŸitimin hedeflediÄŸi temel becerilere

21. yüzyılda bir yenisi eklendi:

​

      KODLAMA

​

Dijital kültürün ortak dili olan kodlama, biliÅŸim okur-yazarlığının temellerinden biridir. Kodlama eÄŸitimi, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış, teknolojiyi daha etkin kullanabilen, problem çözme ve ürün geliÅŸtirme yeteneklerine sahip bireylerin eÄŸitiminde artık önemli bir yere sahiptir. ÖÄŸrencilerin kendi geleceklerini planlamaları için imkânlar sunar.

​

Hayatımıza çok hızlı ve her yönden dâhil olduÄŸu günümüzde teknolojinin sahip olduÄŸu fırsatları ve tehditleri iyi anlamak herkes için önemli hale gelmiÅŸtir. Hızlı bilgi artışı toplumların da hızlı deÄŸiÅŸimini ve geliÅŸimini beraberinde getirmektedir. Günümüzde okuma-yazma bilen, aritmetik bilgileri olan kiÅŸileri tanımlamakta kullanılan eÄŸitimli insan tanımı da deÄŸiÅŸimden etkilenmiÅŸtir.

​

Bu tanım içinde kendine yer edinen kodlama becerisi, biliÅŸim teknolojileriyle iletiÅŸim kurmak için kullanılan bir dildir. Kısaca kodlama; bilgisayarlara, adım adım verilen talimatları izlemelerinin ve onların tam olarak ne yapmaları gerektiÄŸinin söylenmesidir.

​

Verilen, istenen ve çözüm aÅŸamalarından oluÅŸan temel kodlama mantığı giderek günlük hayatın önemli bir parçası haline gelmektedir. Dolayısıyla, bu becerinin küçük yaÅŸlardan itibaren çocuklarımıza verilmesi gerektiÄŸi inancındayız. Bu inanç doÄŸrultusunda FATÄ°H Projesi kapsamında öÄŸrencilerin kodlamayı öÄŸrenmelerini destekliyoruz.

​

T.C. Milli EÄŸitim Bakanlığı yazısından

Kodlama EÄŸitimlerinde,

- Okul öncesi çocuklarına,

- İlkokul öğrencilerine,

- Ortaokul öğrencilerine,

- Lise öğrencilerine,

- Üniversite öğrencilerine

farklı eğitim modelleri ve farklı eğitim kitleri ile uygulama yaptırılmaktadır.

 

Teknolojiyi sadece kullanan deÄŸil, teknoloji üreten bir nesil yaratarak, geleceÄŸi ÅŸekillendirebiliriz.

bottom of page