top of page

Çocuklar için Robotik eğitimi

9 yaş ve üzeri çocuklara yönelik oyun temelli Robot ve teknoloji  uygulamaları. Eğlenirken öğrenmek en etkili yoldur.

Robotik uygulamaları,

çocuklara oyun oynamanın çok ötesinde bir eğitim vermektedir.

Çocuklara yönelik hazırlanmış Robot tasarım kitleri, basit olduğu kadar çocuğun zekâsını ve becerisini zorlayıcı bir özelliği olduğu için önemli ve etkili bir eğitim aracıdır.

Her yaş gubuna uygun

robotik uygulamalı atölye çalışmaları,

öğrencilerin basit motorlu makine ve mekanizmaları kolay bir şekilde öğrenmelerini sağlarken, dişli çarklar, makaralar, manivela, tekerlekler, akslar gibi basit makinelerin çalışma prensipleri ile hız, kuvvet, kaldırma kuvveti, denge gibi fen konularını daha ufak yaştan itibaren, tasarlayarak problem çözme, analitik düşünme, yaratıcı düşünme becerileriyle bütünleştirirler. Mühendislik çalışmalarının temeli olarak da adlandırabileceğimiz bu çalışmalar, çocukların bilişsel ve duygusal olarak tüm gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.

 

Çocuklar minik parçaları kendi hayal dünyalarına uygun şekillerde yerleştirerek, değişik hareketli oyun figürleri yaratabilmekte, parçaları birbirine geçirip, çıkarmakla kaslara egemen olmayı öğrenmektedirler. Bu da çocuğun duyu ve hareket açısından gelişmesini sağlamaktadır. 

 

Çocuklara yönelik hazırlanmış Robotik kitlerle çeşit çeşit biçimler yaratmak, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurmak çocuğun düş gücünü çalıştırdığı gibi çocukların iki ve üç boyutlu olarak düşünmesini, farklı şekillerde algılama duyusunu da geliştirmektedir.

 

Robotik çalışmalar için düzenlenmiş yönergelerde verilen ip uçlarından yola çıkarak, kıyaslamalar yaparak, zihinlerinde canlandırma, hayal etme, akıl yürütme, risk alma gibi faktörler ile çocuklara farklı şekilde analitik düşünme becerisi

kazandırmaktadır. 

Robotik Eğitim Akademisinde çocuklar problem çözme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme, iletişim becerileri, grupla takım olarak çalışma,  kendi ürününü tasarlama ve üretme gibi 21. yüzyıl becerileri ile desteklenen Robotik uygulama eğitimlerini alırlar.

Robotik Eğitim Akademisinde verilen tüm eğitimler öğrendiklerini destekleyecek pedagojik oyunlar ve bilgisayarsız aktivitelerle de desteklenmektedir.

Robot tasarımı ve montajı ile ilgilenen çocuklar, el becerilerini artırırken, soyut düşünceyi somutlaştırır, yaratıcılığını geliştirir, kendini keşfetme imkânı bulur. Burada sunulan atölye çalışmalarıyla, herkes tarafından zor gibi gözüken mühendislik alanındaki uygulamaların aslında eğlenceli ve bilimsel olarak düşünmenin sonucunda kolayca yapılabildiğini öğrenirler.

Robotik eğitimine katılan çocuklar farklı bakış açısı kazanırken, ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı buluyor.

Leila Gelas, Öğretmen: “Robotlar, Çocuklar için çekici çünkü onları televizyonlarda çizgi filmlerde görüyorlar. Bu bir oyuncak sonuçta. Kullandıkları birşey değil. Eğlendikleri, çekici bir oyuncak.O halde bu çekici oyuncakları da eğitimlerde kullanmasını bilmeliyiz.”

ATÖLYE ZAMANLARI

İSTANBUL - AVRUPA YAKASINDA

İKİ AYRI  ADRESTE EĞİTİM İMKANI

MERTER adresinde:

Cumartesi günleri     -  Pazar günleri

10.00 - 11.30               11.00 - 12.30   8+ yaş grubu

12.00 - 13.30               13.00 - 14.30   5-7 yaş grubu

14.30 - 16.00               15.00 - 16.30   8+ yaş grubu

16.30 - 18.00               

                        

BEYLİKDÜZÜ adresinde:

Cuma günleri

18.30 - 20.00               5-7 ve 8+ yaş grubu (Ayrı gruplar)

Cumartesi günleri     -  Pazar günleri

17.00 - 18.30               17.00 - 18.30  Tüm yaş grubu

19.00 - 20.30               19.00 - 20.30  Tüm yaş grubu

Robotik Eğitimlerinde,

- Okul öncesi çocuklarına,

- İlkokul öğrencilerine,

- Ortaokul öğrencilerine,

- Lise öğrencilerine,

- Üniversite öğrencilerine

farklı eğitim modelleri ve farklı robotik kitleri ile uygulama yaptırılmaktadır.

 

ROBOTİK UYGULAMALARI

<> Bilimi soyut bir kavram olmaktan kurtarır. Bilimsel çalışmaları elle tutulur, heyecan verici, bir araca dönüştürür.

<> Bilimi gerçek hayata ait problemleri çözmek için kullanmalarını sağlayarak merak etmeyi, çözüm bulmayı öğretir, soru sorma özgüveni kazandırır.

<> Mühendislik, teknoloji ve yazılım ile ilgili deneyim ve keşifler yaşayarak bilimden heyecan duymalarını sağlar.

bottom of page