top of page

Yapay zeka okullara giriyor


Son dönemde yapay zeka alanında oldukça önemli atılımlar yapıldı. Hatta bu alanda kat edilen ilerlemeler, Elon Musk ve Stephen Hawking gibi önemli bilim insanlarının tepkisine neden olmuştu. Şu anki yapay zeka genel itibari ile robotik olarak isimlendirilen bir sistemden oluşuyor. Uzak olmayan bir gelecekte, yapay zekaya sahip asistanların, insanların duygularına göre hareket edeceği belirtiliyor. Zira edinilen bilgiye göre, Çinli teknoloji firmalarının bu konuda oldukça yol kat etmiş durumda.

Çin'den teknoloji eğitimi hamlesi

Çin'de pilot proje olarak okutulan "yapay zeka" dersleri okullarda yaygınlaştırılıyor. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, gelecek yıl yapay zeka becerilerini kapsayan ders kitapları birçok okulda seçmeli ya da okulun temel müfredatının dersi olarak okutulacak. Yapay zeka ile ilgili kitaplar hali hazırda Şanghay'ın Ciading bölgesindeki bazı pilot proje uygulayan okullarda okutuluyor.

2030'a kadar hedef 150 milyar dolarlık yapay zeka pazarı

Çin Devlet Konseyi geçen yıl temmuz ayında yayınladığı 3 adımdan oluşan yol haritası ile 2030'a kadar ülkede sivil alanlardan askeriyeye, yapay zeka sektörünün 150 milyar dolar değerine ulaşmasını planladıklarını duyurdu. 2017 yılında Çin'de yapay zeka sektörünün değeri 28 milyar dolar oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Zira çok da uzak olmayan bir gelecekte, yapay zekaya sahip asistanların, insanların duygularına göre hareket edeceği belirtiliyor. Zira edinilen bilgiye göre, Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, bu konuda oldukça yol kat etmiş durumda.

bottom of page