top of page

İstanbul Maker Faire 2017


27-29 Ekim tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek İstanbul Maker Faire’de üretmeyi seven yaratıcı mucitler, mühendisler, ustalar, sanatçılar, bilim kulüpleri, amatörler, öğrenciler, sanayiciler ve start-up’lar birbirinden farklı projelerle yer alıyor!

Bahçeşehir Koleji’nin ana sponsor olduğu İstanbul Maker Faire, müzik ve eğlenceyi de bir arada sunacak. Etkinlikte, drone yarışları, enstalasyonlar, canlı müzik ve sokak sanatçılarının gösterilerinden oluşan eğlenceli outdoor aktivitelerin yanı sıra, konferanslar, paneller, programlama, robotik, lehim ve sanat gibi konularda gerçekleşecek atölye eğitimleri de yer alacak. Şenlik havasında geçecek ve tamamen ücretsiz olan etkinlikte maker kültürünü yakından görme fırsatı yakalayan ziyaretçiler ve proje sahipleri hem öğrenip hem de keyifli vakit geçirecekler!

Maker Kültürü “Yapma/üretme” insan doğasında yer alan iki önemli eğilimdir. Yemek yapmaktan, ev kurmaya, proje üretmekten, sanat eseri yaratmaya kadar hayatın her alanında bu istek baskın gelir.

Maker kültürü bu eğilimin altını çizerek, yaratıcılığın kullanılabileceği kanallara ucuz ve kolay erişimi sağlamayı ve bu yolla Maker kültürünün yaygınlaşmasını hedefler.

Maker Faire Öğrenmekten keyif alan ve yaptıklarını paylaşmaktan mutluluk duyan, meraklı insanların bir araya gelerek kendin yap kültürünü kutladığı uluslararası bir festivaldir.

İnsanın doğasında olan “yapma/üretme” eğilimini, “anlat ve göster” eylemine çeviren Maker Faire mühendislerden sanatçılara, bilim insanlarından zanaatçilere herkesi bir araya getirerek projelerin sergilenebilmesi için ortak bir sahne görevi görür.

Adres: İstanbul Maker Faire 2017 Haydarpaşa Garı Rasimpaşa Mah. 34716 Kadıköy, İstanbul, Türkiye

bottom of page