top of page

ROBİYAMAN ROBOT YARIŞMASI


Yarışmanın Adı : I. Robiyaman Robot Yarışması

Yarışmanın Amacı : Öğrencileri teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmek, onların yaratıcılığını tetikleyerek problem çözme ve psikomotor becerilerini geliştirmek, bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine olanak sağlamak, yaşayarak öğrenme yoluyla bilginin kalıcılığını arttırmak, özgüven ve özsaygıyı desteklemektir.

Yarışma Dayanağı : 08 Haziran 2017 tarih 30090 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği / Yarışmalar Bölümü MADDE 11 – (1) “… bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkan sağlamak, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olma bilinci geliştirmek amacıyla çeşitli müsabaka ve yarışmalar” düzenlenebilir.

Yarışmanın Kapsamı : Adıyaman İli ile GAP Bölgesinde bulunan diğer İllerdeki ortaokul ve lise öğrencileri.

Yarışma Alanları : Çizgi İzleyen Hızlı Çizgi İzleyen Temalı Tasarla – Çalıştır

Yarışmanın Ödülleri : Her kategoride Birincilik Ödülü : Tam altın Her kategoride İkincilik Ödülü : Yarım altın Her kategoride Üçüncülük Ödülü : Çeyrek altın

Yarışmaya katılan Okullara katılım belgesi, Rehber öğretmenlere katılım belgesi, Dereceye giren bütün öğrencilere ve okullarına başarı belgesi verilecektir.

Yarışma Takvimi : 18 Aralık 2017 Robiyaman web Sayfasının Yayınlanması 01 Ocak–28 Şubat 2018 Yarışma Başvurularının (on-line) Yapılması. 09 Mart 2018 Başvuru Formlarının Ar-Ge Birimine (web sayfasında yayımlanacak esaslar doğrultusunda) Gönderilmesi. 12 Mart 2018 Kategori Yarışmalarına Göre Genel Kuralların Yayınlanması; Çizgi İzleyen Robot Yarışması için pist çizimlerinin yayınlanması Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması için pist çizimlerinin yayınlanması Temalı Yarışma için temanın yayınlanması Tasarla-Çalıştır Yarışması için malzeme listesinin yayınlanması 08-09 Mayıs 2018 Robot Yarışmaları ve Ödül Töreni

Yarışmanın Koşulları ve Esasları:

  • Robiyaman Robot Yarışması, GAP bölgesinde bulunan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak illerindeki Ortaokul ve Lise öğrencilerini kapsamaktadır.

  • Yarışmaya katılacak ekiplerin her türlü giderleri (ulaşım, konaklama, iaşe-ibateleri vb. giderler) kendilerince karşılanacaktır.

  • Yarışma başvurusu, 01 Ocak – 28 Şubat 2018 tarihleri arasında http://adiyamanarge.meb.gov.tr/robiyaman adresinden gerçekleştirilecektir.

  • Başvuru formları yarışmaya müracaat edilen her bir robot için ayrı ayrı doldurulacaktır.

  • Yarışmacı ekipler başvuru formlarını bulundukları okul müdürlüklerince imzalanıp mühürlendikten sonra 09 Mart 2018 tarihine kadar Adıyaman Ar-Ge Birimine (web sayfasında yayımlanacak esaslar doğrultusunda) gönderilmesi. Başvuru formlarını belirtilen esaslar çerçevesinde göndermeyen yarışmacıların başvuruları kabul edilmeyecektir.

  • Robot isimlerinde aşağılayıcı, hakaret, siyasi ve müstehcen kelimeler içeren veya çağrıştıran ekiplerin başvuruları onaylanmayacaktır. Yarışmacılar robot isim ve yarışma kategorisi dışındaki bilgilerini başvuru süresince güncelleyebileceklerdir.

  • Yarışmaya katılan robot isimleri aynı olamaz. Aynı olması halinde ilk başvuran robot ismi kabul edilecektir.

  • Adaylar, başka kişi/kişilerin yaptığı veya başka kişi/kişilere ait robotlarla yarışmaya katılamayacaktır.

  • Yarışmacı ekip, en az 3 (üç), en fazla 5(beş) öğrenci ve 1 (bir) danışman öğretmenden oluşturulacaktır.

  • Ekip sorumlusu danışman öğretmenler kendi okul/kurumunda birden fazla ekibin sorumlusu olabilecektir.

  • Öğrencilerden oluşan ekipler yarışmaya kendi okul/kurumları adına katılacaklardır. Ekipteki tüm üyeler aynı okul/kurumdan olmak zorundadır. Bir öğrenci aynı yarışma kategorisinde en fazla 1 robot ile yarışmaya katılabilecektir.

  • Her robot sadece bir kategoride yarıştırılacaktır.

  • Kategorilere göre yarışmacı rakipleri kura çekilerek tespit edilecektir.

  • Robotların yarışma öncesi veya yarışma esnasında görebilecekleri zararlardan yarışmacı ekipler sorumlu olacaktır.

  • Yarışma Organizasyon Yürütme Kurulu ( Adıyaman AR-GE Birimi ) gerekli gördüğü durumlarda tüm kategorilerde kural değiştirme hakkına sahiptir.

İletişim Bilgileri Telefon : 0 416 216 16 28

Adres : Ulucami mahallesi, Gölbaşı Cad. Gazi İmam Hatip Ortaokulu Ek Binası. Merkez / Adıyaman

bottom of page