top of page

Benim Akıllı Evim Teknoloji Proje Yarışması


I. Teknoloji Ödüllü Proje Fuarı “Benim Akıllı Evim”

KATILIM ŞARTNAMESİ

AMAÇ VE KAPSAM

I. Teknoloji Proje Fuarı ve Yarışması hem eğitim hem de yarışmayı içinde barındıran bir organizasyon olup, amacı 5, 6 ve 7. sınıfta eğitim gören öğrencilerin, yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini geliştirmek ve öğrencileri yenilikçi projeler üretme konusunda desteklemek ve teşvik etmektir. Yarışma İzmir çapında düzenlenmektedir.

KONU

Katma değeri yüksek projeler ortaya çıkarmak amacıyla akıllı ev teknolojileri alanında projeler üretilmesi

KATILIMCILAR

Yarışma ortaokul 5.- 6.-7. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin takım olarak katılımına açıktır. Yarışma bireysel katılıma açık değildir. Takımlar en az 3 en fazla 6 kişiden ve bir (veya birkaç) çalıştırıcı takım koçundan oluşur. Her takım yalnızca bir proje ile yarışmaya katılabilir. Okulların dışında, bu alanda eğitim veren kurs vb. kurumlar da yarışmaya takımları ile katılabilirler. Okullar veya kurumlar en fazla iki takım ile yarışmaya katılabilirler. Katılımcıların öğrenci olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU- KAYIT – KATILIM ŞARTLARI VE TAKVİMİ

Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılmak isteyen takım/okul/kurumlar kayıtlarını internet üzerinden yaparlar. Kayıt sırasında kurum, takım, koç isimleri ve kurum iletişim bilgileri istenmektedir. Başvurular tarihine 22 Ocak 2018 Pazartesi gününe dek www.cakabey.k12.tr adresinden internet üzerinden yapılmalıdır. Yarışma başvuruları sadece “www.cakabey.k12.tr” adresinden kabul edilecektir. Katılım 18 takım ile sınırlı olacağından, kontenjanın dolması durumunda kayıt sistemi kapanacaktır.

PROJE İÇERİK ESASLARI 1- Projenin bir soruna çözüm getirmesi veya bir ihtiyaca cevap vermesi beklenmektedir. 2- Projeler a) Çalışır durumda bir prototip (istenirse ek olarak maket) b) Bir poster ile sunulacaktır. (Poster hazırlama kılavuzu yarışma sayfasından edinilecektir) 3- Takımlar tamamen özgün bir tasarım, fikir veya yenilikçi proje ortaya koyabilirler. 4- Takımlar var olan akıllı ev teknolojilerini araştırarak, bu teknolojileri tekrar yorumlayıp kendi prototiplerini sunabilirler. (Örneğin (Örneğin konut sakini evde yokken ışıkları açıp kapatan ve konut sakini evdeymiş gibi görünmesini saplayan bir teknoloji hali hazırda bulunmaktadır. Takımlar bu ve buna benzer var olan teknolojileri araştırarak, kendi benzer akıllı sistemlerini teknik şartlarda belirletilen araçları kullanarak oluşturabilirler.

PROJE TEKNİK ŞARTLARI

1- Takımlar

*Arduino *Raspberry Pi * IOS veya Android mobil cihazlar gibi nesnelerden/araçlardan faydalanarak projeyi hazırlayacaklardır.

2- Hazırlanan projeler, internet üzerinden kullanıcının müdahele edebildiği veya doğrudan kullanıcının kendisinin çalıştırdığı sistemler olabilir. Nesnelerin internetinin (IOT) kullanılıp kullanılmaması takımların kendi isteğine bağlıdır. 3- Takımlar maket ve prototiplerinde piyasada satılan herhangi bir akıllı ev cihazını kullanamazlar. Projelerinin teknik alt yapısını tamamen yukarıdaki araçları kullanarak, kendileri oluşturmalıdırlar. (Örneğin takım, piyasada bulunan akıllı bir aydınlatma sistemini alıp projesine doğrudan ekleyemez.) 4- Takımlar projelerini çalışır durumda fuar alanında sergileyecekler. 5- Her takım için iki masa, pano ve uzatma kablosu sağlanacaktır 6- Bunlar dışında kalan teknik cihazları katılımcılar kendileri getirmelidir. Proje sunumu için gereken harici bağlanacak video vb. elektronik cihazlar için bağlantı kablosu, takım tarafından getirilmelidir.

bottom of page