top of page

Rotek Roboteam Robot Yarışması


Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü tarafından organize edilen 1. Rotek RoboTeam Robot Yarışması, 7-8 Nisan 2018 tarihlerinde Üniversitenin Yalnız bağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecektir.

Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Serbest Kategori, Tasarla Yap Çalıştır, Labirent Çözen, Arazi, Drone ve Robot Kol kategorilerinden oluşan robot yarışmamız için kayıtlar http://www.roboterzincan.org/ adresinden gerçekleştirilebilmektedir. Yarışma kapsamında ulaşım, konaklama ve diğer giderler katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

KONUSU Yarışma konusu; “robot ve teknoloji” bilincinin yarının büyükleri olan çocuklarda ve gençlerde oluşmasını sağlamak ve milli teknolojilerimizin üretiminde çocuklar ve gençlerin kültür kazanmasını sağlamak.

TÜRÜ Robot yarışması

AMACI “robot ve teknoloji” bilincinin yarının büyükleri olan çocuklarda ve gençlerde oluşmasını sağlamak ve milli teknolojilerimizin üretiminde çocuklar ve gençlerin kültür kazanmasını sağlamaktır.

KAPSAMI Türkiye il ve ilçelerindeki ilköğretim, ortaöğretim okulları ve üniversite öğrencileri

İÇERİK 8 kategoride robotlar sergilenecektir. Kategoriler ise mini sumo, çizgi izleyen, drone, arazi, serbest kategori, tasarla yap yarıştır ve robot koldur.

HEDEF KİTLESİ Türkiye il ve ilçelerindeki ilköğretim, ortaöğretim okulları ve üniversite öğrencileridir.

SÜRESİ 07.04.2018 – 08.04.2018

KATILIM KOŞULLARI Her kategorinin yarışma şartları farklılık göstermektedir. Detaylı bilgiyi www.roboterzincan.org adresinde bulabilirsiniz.

ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK ÖZELLİKLER 1. Her kategoriye ilköğretim, ortaöğretim okulları ve üniversite öğrencileri katılabilir

BAŞVURUNUN YAPILACAĞI YER Erzincan Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükaksap Kongre ve Kültür merkezinden yarışma yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME KURULUNDA KİMLERİN YER ALACAĞI Erzincan Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü üyelerinden oluşan hakem kurulu ve üniversitede bulunan öğretim üyelerinden oluşacaktır.

DEĞERLENDİRME ŞEKLİ Her kategori için değerlendirme ölçütleri farklılık göstermektedir. Detaylı bilgi için www.roboterzincan.org adresinden ulaşabilirsiniz.

ÖDÜLLER 1. Birinci olan öğrencilere Tam Altın 2. İkinci olan öğrencilere Yarım Altın 3. Üçüncü olan öğrencilere Çeyrek Altın 4. Mansiyon ödülüne layık görülen öğrencilere Çeyrek Altın verilecektir.

ÖDÜL TÖRENİ 08 Nisan 2018 tarihinde organizayon alanında gerçekleştirilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ 07-08 Nisan 2018 tarihinde yarışma gerçekleştirilecektir. 07 Nisan 2018 saat 12:00’a kadar ise robot kayıtları gerçekleştirilebilir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ Erzincan Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi

bottom of page