top of page

LEGO® Mindstorms EV3 modelleri arasındaki farklar


LEGO® Mindstorms EV3 robot seti, okullarda en çok kullanılan robot setlerin başında gelmektedir. Ortaokul ve Lise öğrencileri için tasarlanan LEGO® Mindstorms EV3 robot seti ile öğrenciler kendi robotlarını en kolay şekilde tasarlayarak inşa edebilir ve kodlarını düzenleyerek istenilen şekillerde hareket ettirebilirler.

LEGO® Mindstorms EV3 robot setinin, kullanıma sunulan bir kaç farklı modeli bulunmaktadır. Yapısal ve donanımsal farklılıklar içeren bu paketler değişik amaçlar için hazırlanarak piyasaya sunulmuştur. LEGO® Mindstorms EV3 model 31313 robot seti ev kullanıcılarına yönelik, LEGO® Mindstorms EV3 model 45544 robot seti ise okul kullanıcılarına yönelik tasarlanarak satışa sunulmuştur. Tüm modellerde aynı programlanabilir akıllı tuğlanın kullanılması kullanıcıların yanılmasına sebep olmaktadır. Piyasada satılan modeller arasındaki farkları bilmeden bir çok kişi ve kurum fiyatının ucuz olması nedeniyle 31313 modeli almaktadır. Ama sonradan eksik parçaların gerekmesi nedeniyle ilave parçalar tamamlanmaya başladığında set için daha fazla para harcanmış olmaktadır. Satışa sunulan robot setleri içerik ve yapısal parçalar bakımından da farklılıklar içermektedir. Ürün tercihi yaparken bilinçli tercih yapabilmek için modeller arasındaki farkları bilginize sunan bu yazıyı sizler için düzenledik.

LEGO Mindstorms EV3 Education LEGO Mindstorms EV3

Model 45544 Model 31313

LEGO Mindstorms EV3 Education LEGO Mindstorms EV3

Modeller Model 45544 Model 31313

Motorlar 2 Büyük, 1 orta servo motor 2 Büyük, 1 orta servo motor

Sensörler Renk Sensörü x 1 adet Renk Sensörü x 1 adet Dokunma Sensörü x 2 adet Dokunma Sensörü x 1 adet Gyro ivme Sensorü x 1 adet ----- Ultrasonic Mesafe Sensorü x 1 adet Infrared Mesafe Sensorü x 1adet

Kontrol ----- IR Uzaktan Kumanda x 1 adet

Bluetooth

Power / Güç AA Pil AA Pil

Şarj edilebilir Batarya -----

(Full pakette Batarya paket içinde gelir)

Tasarlanacak modeller* Robot Educator R3PTAR snake Gyro Boy GRIPP3R muscle robot Puppy EV3RSTORM armed robot Arm TRACK3R ATV Color Sorter SPIK3R scorpion

*Daha fazla ve değişik modeller üretebilmek için opsiyonel sunulan eklenti paketi kullanılmalıdır

Teknik parçalar Toplamda 541 yapısal parça Toplamda 541+ yapısal parça

Yazılım Grafik tabanlı kodlama yazılımını içerir. Grafik tabanlı kodlama yazılımını içerir.

Gelişmiş kodlama için C+ yazılım desteği

Depolama Özel plastik saklama kutusu birlikte gelir Saklama kutusu yoktur.

Kullanım yaşı 10+ Ortaokul ve Lise seviyesi 10+ Ortaokul ve Lise seviyesi

Okullardaki eğitim içerikleri farklı şekilde hazırlandığı için okullarda LEGO® Education Mindstorm EV3 model 45544 kullanılmaktadır. Ayrıca okullardaki eğitimin haricinde, LEGO® FLL Robot yarışmalarına da katılım için de LEGO® Education Mindstorms EV3 model 45544 robot seti kullanılmalıdır.

bottom of page